23 Ağustos 2014 Cumartesi

Tim Burton ♥♥

Nerden esti bilmem Tim Burton aşkım kabardı bu gün, tarzına bayıldığım filmlerini çok sevdiğim bir yönetmen. Müthiş bir hayal gücü var dememe gerek yok sanırım beterböceğe, makasellere yada ölü geline bakmak yeterli. Tercih ettiği oyuncularda onu sevmeme bir neden aslında Johnny Depp ve Helena Bonham Carter ile harika işler çıkardılar.Bir yerde Tim Burton ile ilgili şöyle bir söylem vardı  'Tim Burton'ın saklı veya açık hüznü tüm kahramanlarında hissedilir, o kahramanların derin dünyası, kırılganlıkları soluk yüzlerinin altında saklıdır'. Gerçekten öyle..
Bir diğer yönüde yarattığı kahramanları kendi çizmesi, belki kendisi yaptığı içinde beyaz perdeye çok iyi yansıtıyor.Stopmotion tekniğini en iyi kullananlardan yani hani hepimiz küçükken yapmışızdır defterlerimizin köşelerine bişeyler çizip sayfaları hızlıca çevirdiğimizde çizdiklerimizin hareketlenmesi varya işte ona verilen ad ( eğer yanlışım varsa affola). Düşünün ki bu yöntemle film çekiyorsunuz nasıl bir zaman ve emek var ortada. Bir ara onun kendi çizdiği film afişlerinden evimde bir köşe hazırlamak istemiştim ama neden vazgeçtiğimi bile hatırlamıyorum, belkide uygun bir köşe bulamadım evde... neyse hala şansım var ama :) 
 kendi çizimi olan makas eller karakteri 


Hadi izleyin ♥♥
mutlu haftasonları

6 yorum:

  1. Makas Elleri çok severim, bir kaç kere izlemiştim, hala da izleyebilirim :) Dediğin gibi bi filmde Johny Depp varsa zaten illa ki izlenir :) Ölü Gelini izlemedim, izlemek lazım bi ara ;)

    YanıtlaSil
  2. hepsi ayrı güzel ama Ölü Gelin benim favorim :), mutlaka izle..

    YanıtlaSil
  3. makas eller en tatlısı. depp şimdi ne kadar bozuldu ama yaa. yüzü botokstan çok çirkin oldu. robert downey jr. şimdi en hit :)

    YanıtlaSil
  4. filmlerini bende çok severim. Seni izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  5. Tim Burton=Johnny Deep, Copse Bride dışındaki tüm filmleri iyi ama o filmde hem çizgi film olması hemde hikayede bir takım eksiklikler var.

    YanıtlaSil