23 Ağustos 2014 Cumartesi

Tim Burton ♥♥

Nerden esti bilmem Tim Burton aşkım kabardı bu gün, tarzına bayıldığım filmlerini çok sevdiğim bir yönetmen. Müthiş bir hayal gücü var dememe gerek yok sanırım beterböceğe, makasellere yada ölü geline bakmak yeterli. Tercih ettiği oyuncularda onu sevmeme bir neden aslında Johnny Depp ve Helena Bonham Carter ile harika işler çıkardılar.Bir yerde Tim Burton ile ilgili şöyle bir söylem vardı  'Tim Burton'ın saklı veya açık hüznü tüm kahramanlarında hissedilir, o kahramanların derin dünyası, kırılganlıkları soluk yüzlerinin altında saklıdır'. Gerçekten öyle..
Bir diğer yönüde yarattığı kahramanları kendi çizmesi, belki kendisi yaptığı içinde beyaz perdeye çok iyi yansıtıyor.Stopmotion tekniğini en iyi kullananlardan yani hani hepimiz küçükken yapmışızdır defterlerimizin köşelerine bişeyler çizip sayfaları hızlıca çevirdiğimizde çizdiklerimizin hareketlenmesi varya işte ona verilen ad ( eğer yanlışım varsa affola). Düşünün ki bu yöntemle film çekiyorsunuz nasıl bir zaman ve emek var ortada. Bir ara onun kendi çizdiği film afişlerinden evimde bir köşe hazırlamak istemiştim ama neden vazgeçtiğimi bile hatırlamıyorum, belkide uygun bir köşe bulamadım evde... neyse hala şansım var ama :) 
 kendi çizimi olan makas eller karakteri 


Hadi izleyin ♥♥
mutlu haftasonları

22 Ağustos 2014 Cuma

'yaz'dan umudunu kesmek..


                 Şömine ve kitaplar... bir süre buraya kapansam da nirvanaya ulaşsam :)


 fotolar pinterestten alıntıdır.

9 Ağustos 2014 Cumartesi

AZİL..



Türk yazarlardan uzun bir süre uzak durduktan sonra tamamen şans eseri aldığım bir yazar olur kendileri.Az romanıyla hayatıma girdi ve şimdi takipçisi oldum tüm kitaplarını almak için çıldırıyorum ama evde okunmayı bekleyen bir sürü kitap olunca erteliyorum sürekli :).
Azil daha ilk sayfadan itibaren insanı düşünmeye iten okurken kafanda sürekli 'acaba olabilir mi bu' gibi cümlelerin yankılandığı bir kitap oldu benim için. Kitap okurken kitaptan alıntılar yapmayı severim, illaki bir kalem defter bulunur yanımda ama bu kitapta kayda değer o kadar çok cümle oldu ki baktım kitabı deftere aynen geçiriyorum tekrar okunmalı dedim o yüzden sadece bendeki izlenimini not edip kapattım kitabı, severim ben bazı kitapları defalarca okumayı ayni filmleri defalarca seyretmeyi ezberlerim çoğunu :) takıntı işte.
Kitabın içeriğine gelirsem uzun uzun şunu anlatıyor bunu anlatıyor diyerek basitleştirmek istemiyorum kitabı ben bi kaç alıntı yazayım kararı siz verin.
'Benimle savaşma çünkü kazanırsan, kaybedersin.'
'Sayesinde var olduğumuz zamanın seni taşımasına izin ver.Unutma ki zaman, gidecek yeri olmayanların evidir.Sadece zaman onları ileriye taşır.'
'Aynı yüzün taşıdığı iki göz bile dünyayı tamamen farklı avlıyordu.Aynı yüzdeki iki gözün arasında bile bakış açısı farkı vardı..'
'Her şey söylenmiş olabilir,ama ben daha söylemedim.Ve eğer ben söylemediysem her şey söylenmemiştir.Çünkü kimse benim gibi söyleyemez. Çünkü ben tekim. Çünkü daha önce söylenmiş olanları benim gibi söyleyebilecek kimse yok.'
'Yokavar; yaratarak yok olmak.'